Eesti sprindimeister on Jüri Jaanson

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: Ants Liigus

Samal ajal kui osa Eesti sõudekoondislasi võistles Moskva regatil, selgitati Harku järvel 250 meetri distantsil Eesti sprindimeistreid.


Põnevaima duelli pidasid Pekingi olümpia hõbedamehed Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson. Tänavu eksperimentidele pühenduv Jaanson ja vaheaastal kergemalt harjutav Endrekson said kokku juba eelsõidus. Napilt jäi peale Müncheni MK-etapiks vormi koguv Jaanson ja sama kordus finaalsõidus.



Jaanson lõpetas ajaga 46,25, Endrekson sai 46,74 sekundiga hõbemedali, pronks kuulus 47,90 sekundiga samuti Tatjana Jaansoni treeningugrupi liikmele Andrei Jämsäle.



Tatjana Jaanson võistles ka ise, saades mäekõrguse eduga naiste sõidu võitnud Kaisa Pajusalu (52,08) ja Helen Tinkuse (55,46) järel kolmanda koha (56,38).



Meeste roolijata kahepaadil võitsid Tanel Kliiman ja Lauri Pind, hõbe kuulus Elar Jaaksonile ja Raul Rämsonile, pronks Ronald Väile ja Hardo Hansonile. Poiste ühepaadil võitis Sten-Erik Anderson Joosep Laose ja Christofer Hillepi ees, roolijata kahesel võitsid Martin Laius ja Karl Sutt, B-klassi ühepaadil kuulus kuld Allar Laanelehele, hõbe Karl Koppelile ja pronks Geir Suursillale.



Neidude ühesel võitis Kadi Ranne, teine oli Eelika Naarits, kolmas Eglit Võsu. B-klassi tüdrukute esikolmiku moodustasid Krete Koovit, Marta Jõumees ja Gitta Kivilaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles