Vent, kont ja kliima

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundjad soovitavad hoida auto kliimaseadme automaatrežiimil, mitte külma suvel põhja keerata ja rannamõnude ajal köhas-nohus olla.
Asjatundjad soovitavad hoida auto kliimaseadme automaatrežiimil, mitte külma suvel põhja keerata ja rannamõnude ajal köhas-nohus olla. Foto: Urmas Luik

Kas tänapäeval tehakse veel mõnd autot, mille siseõhku vaid ventilaatoriga mõjutatakse, on kaheldav. Nüüd on kõigis neljarattalistes kas konditsioneer või täiskliimaseade.

Teeme kõigepealt puust ja punaseks selgeks, mis on mis. Ventilaator lihtsalt puhub salongi kas suurema või nõrgema vungiga välisõhku, olgu see kui soe või külm tahes.

Konditsioneeriga saab reguleerida autosse puhutava õhu kraade ja puhumise intensiivsust. Kliimaseadmega autos määrad soovitava temperatuuri ja automaatika hoolitseb nii selle kui muude parameetriteni jõudmise ja nende hoidmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles