Igaühel on oma Eesti Üliõpilaste Ehitusmalev

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Pärnu muuseumis näitus “Kellu ja kitarriga. Eesti Üliõpilaste Ehitusmaleva töösuved”. Näitus jääb avatuks 15. septembrini ja on koostatud Eesti Rahva Muuseumi, Tartu ülikooli ajaloomuuseumi ja Pärnu muuseumi koostöös.

Pärnu muuseumi kodulehel on näituse kohta kirjas: “Objektil „Kellu ja kitarriga“ Pärnu muuseumis töötab jälle segumasin, millest aga tänavusel 50. töösuvel tuleb mördi asemel jutustus EÜE saamisloost, elust, olmest, korraldusest, kokkutulekutest ja inimestest.”

Eesti Üliõpilaste Ehitusmalev oli suviti tegutsev väga populaarne organisatsioon, millega puutus kokku iga neljas nõukogude üliõpilane. Näituse üks kuraatoritest Reet Ruusmann, kes ise on Eesti Rahva Muuseumist, ütleb, et kuna EÜEst pole korralikku uurimust tehtud, aga ta kestis nähtusena 30 aastat, on raske panna nii pikka aega ühte ruumi kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles