Miks surutakse peale liitumist jäätmevedu teostava firmaga?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Ragn-Sells prügiauto.
Firma Ragn-Sells prügiauto. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Olen siiani hakkama saanud ilma jäätmevedu teostava firma kliendiks hakkamata ja kavatsen seda teha ka edaspidi.

Kevadel saatis mulle lepingu koju allkirjastamiseks Ragn Sells ja sellele ma ei reageerinud. Kuu aega hiljem saadeti mulle kui nende poolt kliendiks nimetatud isikule tühisõidu eest arve koju.

Saatsin neile kirja milles teatasin, et ma pole nende klient ning pole lepingut sõlminud ega oma ka nende prügikonteinerit.

Selle peale saadeti uus kiri, et mul tuleb tühisõidu eest arve tasuda.

Võtsin ühendust nende ärijuhi Agu Remmelgaga ja tema soovitas pöörduda kohaliku omavalitsuse poole.

Nüüd saabus juba teine tühisõidu arve ning saatsin Ragn Sellsi ärijuhile uue kirja ja tema teatas taas, et seadus kohustab jäätmeveoga liitumist ning et inimestest tehakse automaatselt kliendid.

Mis toimub? Mis õigusega saab Vabariigi Valitsus teha seaduse, mis kohustab inimesi jäätmeveoga liituma?

Te istuge siis hoopis koos tootjatega laua taha ja arutage kuidas saaks pakendada tooteid loodussõbralikult, et pärast toote tarbimist ei pea taarat-pakendit kuhugi prügikasti viima, vaid saaks selle ise ära põletada.

Miks peab tarbija see tola olema kes peab kinni maksma selle, et tootja saaks odavamalt mingisse plastiktaarasse või pakendisse oma tooteid pakendada?

Erinevad plastikpudelid saab viia taaraautomaati ja vabaneda neist lihtsalt. Tõsi, viina ja šampuse ning veinipudelitel veel neid märgistusi peal pole, et neid taaraautomaati saaks viia. Ka see olukord võiks leida lahenduse.

Vabariigi Valitsus peaks tegema tööd selle heaks ja nimel, et tarbija ei peaks kõike kinni maksma. Näiteks või sundseisu panduna, et jäätmeveo teenust tellida.

Tootjad pakendagu omad tooted loodussõbralikult.

Mina pole nõus kohustusliku liitumisega jäätmeveo firmaga, et neile teenuse eest maksma hakata.

Olemas on üldkasutatav prügikonteiner ja sinna oma mittepõleva prügi ka viin. Mulle on tehtud selgeks Keskkonnainspektsiooni inspektori poolt seegi, et kauplusest kaupa ostes olen tasunud juba ette ära ka jäätmeveo eest.

Selle kirja saatsin ka Keit Pentus-Rosimannusele, Andrus Ansipile ja Vabariigi presidendi kantseleile teiste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles