Annika Poldre: Korras nagu Norras või teisiti?

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Poldre.
Annika Poldre. Foto: PP

Möödunud nädalal oli Pärnu haiglas linna ja maakonna elanike jaoks tähtis sündmus – pidulikult lõigati läbi lint selle ruumi ukse ees, kustkaudu pääseb inimesele ohutu, samas väga väärtusliku diagnostikaaparaadi juurde, mis oma magnetvälja tõttu nõuab eritingimusi. Kuigi sellist seadet on Eestis kokku 15, on Pärnu haigla oma kõige uuem ja täiuslikum.

Selle sündmuse puhuks oli haiglasse kutsutud Moskvast maailmakuulus radioloog, professor Grigori Karmazanovski. Mees, kelle loenguid üle maailma oodatakse ja kuulatakse, kõneles Pärnu arstidele pankrease vähist.

Kuulates tema loengut, millest ma vähe mõistsin, mõtlesin sellele, kui keeruline on inimese sisemus. Arstid teavad sellest rohkem kui keegi teine, aga üllatusi pakub inimkeha neilegi. Tohtrite teadmisi avardavadki aina täpsemad ja kallimad meditsiiniseadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles