Pärnus avatakse innovaatiline rattaparkla

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innovaatiline rattaparkla on lukustatav mobiiltelefoniga.
Innovaatiline rattaparkla on lukustatav mobiiltelefoniga. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kolmapäeval avatakse Pärnu uue Maksimarketi kõrval mobiiltelefoniga lukustatav rattaparkla, mis tagab sõiduvahendi turvalisuse ilma rattalukku kasutamata.

Innovaatilise parkla idee autori Bikeep OÜ müügidirektor Mikk Moses rääkis Tallinna Postimehele, et idee telefoniga lukustatava parkla loomiseks tuli meeskonnaliikmete enda kogemusest. Kuna rattavargused on Eestis suur probleem, siis tehnoloogia, millega kinnitub nii ratas kui ka rattaraam, on oluliselt turvalisem, võrreldes tavalahendustega.

«Muidugi ei saa pidada seda sada protsenti toimivaks, aga kui võrrelda seda tavalahendustega, on meie süsteem ikka oluliselt turvalisem,» ütles Moses.

Parklal on unikaalne telefoninumber, millele helistades saab oma sõiduvahendi turvaliselt kinnitada ja kui keegi peaks üritama ratast ära varastada või tangidega muukida, siis tänu parkla-ala alarmsüsteemile antakse varguskatsest kohe märku häirekeskusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles