Pärnu lastekodu peremajadele hakatakse otsima ehitajat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekodu praegune hoone renoveeritakse Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilaskoduks.
Pärnu lastekodu praegune hoone renoveeritakse Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilaskoduks. Foto: Urmas Luik

Esialgsete plaanide järgi eelmise aasta jõuluks valmima pidanud peremajad Pärnu lastekodulastele võivad järgmisteks jõuludeks valmis saada – nädala jooksul kuulutatakse välja riigihange ehitaja leidmiseks.


Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt ütles Raadio Pärnule, et paberimajandus on lõpuks korda saanud ning probleeme enam ei ole. Peremajade ehitus oli mitmeid kuid takerdunud paberlikku asjaajamisse - Pärnu linnavalitsus ei väljastanud ehitusluba ja saatis selle korduvalt paranduste tegemiseks tagasi.



Suti sõnutsi kulub pärast riigihanke väljakuulutamist veel paar nädalat ehitaja valimiseks ja juulikuus läheb ehitamiseks. Kui kõik sujub probleemideta, on lastekodulaste peremajad aasta lõpus või järgmise aasta alguses valmis.



Sutt loodab, et ehk jõuab lastekodu uutesse majadesse juba jõuluks ümber kolida, et lapsed ja kasvatajad saaksid ilusa jõulukingituse.



Sotsiaalministeeriumi ettevõtmisel ehitatakse Niiduparki kuus peremaja, neist kaks puuetega lastele. Samuti ehitatakse maja, kuhu tuleb spordi- ja koosolekusaal ja kontor. Pärast kompleksi valmimist kavatseb riik need linna haldusesse üle anda.



Pärnu lastekodus on praegu 61 last.



Lastekodust vabaks jääv hoone renoveeritakse Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilaskoduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles