Ettevõtlikud mehed avasid Suigus lihatööstuse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Müügimees Marek Jürgenson tükeldab vorstilooma, lihakehaks on muutunud avamispäeval kingitud pullike.
Müügimees Marek Jürgenson tükeldab vorstilooma, lihakehaks on muutunud avamispäeval kingitud pullike. Foto: Ants Liigus

Kohalikust toorainest kohalikule inimesele, sellist põhimõtet järgides avasid OÜ Karjamõisa omanikud Enn Kuslap ja Toomas Tuisk ligemale kolmesaja elanikuga Suigu küla servas lihatööstuse.

Karjamõisa lihatööstus paikneb põhisosas kolhoosiaegses farmi teenindushoones, mille tagumises otsas oli tapamaja. Tugevasse kesta on sisustatud ruumid, kus piltlikult öeldes ühest uksest astub sisse vorstiloom ja teisest väljub maitsev suupiste.

Vastavatud ettevõtte nimi on osaühinguga kaasa tulnud Tahkuranna vallast, kus see jäi külge 2001. aastal, kui Uulu mõisa karjamõisas hakkas Tiit Sommeri ja Kuslapi algatusel tööle tapamaja. Lihalõikusega seal ei tegeldud, nüüd on astutud pikk samm edasi, sest riigi suurim maakond on olnud tükk aega ilma oma maakonnast pärit liha ja vorstita.

Märksõnad

Tagasi üles