Raeküla randa oma kakakott kaasa

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus rohekas peldik Pärnu lahe kalda peal, liiga paljud on juba käinud seal.
Ilus rohekas peldik Pärnu lahe kalda peal, liiga paljud on juba käinud seal. Foto: Ardi Truija

Kuumadel suvepäevadel püsib Raeküla rannajoonel keskkonnareostuse oht: sadade ja sadade inimeste päralt on vaid üksainus kuivkäimla – paberit pole ja prill-laud tedretäpiliseks puristatud.

Sedagi õnne on Hirve tänava rannaparklas olnud vaid nädala jagu, nagu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets teadis rääkida. Toimetusele teadaolevalt veelgi vähem – veel möödunud laupäeval polnud kirjeldatud asutusest veel haisugi. Nüüd igatahes on. Haisu.

Varasematel aastatel sai asja teha Harju tänava rannakäimlassegi. “Aga kuna see väga tihti maha lõhuti või põletati, otsustasime sinna enam mitte panna,” selgitas Kasemets olukorda, mille tõttu peavad piki Raeküla randa end laiali laotanud supelsaksad kas Harju tänava ranna parklasse kokku käima või peesitama minnes oma pissipudeli ja kakakoti kaasa pakkima. Ja need siis pärast koju kaasa viima, kuna prügikaste on rannas vaid jaopärast. Hirve tänava rannas võis neid eile kokku lugeda kolm, Harju tänavalt hargneval rannaribal aga kõigest ühe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles