Galerii: Kurgjal peeti konverentsi ja tunnustati populaarsemaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Kurgja talumuuseumi 65. aastapäevale pühendatud konverents, millel tunnustati Pärnumaa populaarseimat kultuuritöötajat, Pärnu-Jaagupi muusikakooli direktorit Elena Mägi ja populaarseimat põllumeest, piimatootmisega tegeleva Uida talu peremeest Peeter Aassalu.

Elena Mägi on Pärnu-Jaagupi muusikakooli juhtinud 1998. aastast, lisandunud on erialad, täienenud õppekava. Tema algatusel ja juhendamisel töötab mudilaste mängu- ja laulurühm, gümnaasiumis juhendab ta mudilas- ja lastekoori, kellega on käidud maakonna ja üleriigilistel laulupidudel. Mägi pani aluse rahvamuusika õpetamisele ja on Halinga valla puhkpillifestivali üks peakorraldajaid.

Peeter Aassalu koos kaasa Sirjega peab Are vallas Tabria külas piimandustalu, kus on 150 veist ja ligikaudu 200 hektarit maad. Uida talulaudas lüpsab lehmi kaks robotit, piimatoodangult ollakse riigis parimate hulgas. Pererahva hoolikust majapidamise korrashoidmisel kinnitab koduvalla kauni kodu konkursi võitmine ja parima ettevõtte nimetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles