Juhtkiri: Kauplused ja hinnad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud kolmapäeval avati Audru vallas vastu Vana-Pärnut selle kandi esimene suurkauplus Maksimarket. Väiksemaid poekesi, kust Vana-Pärnu, Papsaare ja Vana-Sauga rahvas oma igapäevase toidu ja tarbeesemed said osta, neis linnaosades on ja ehk jäävad need konkurentsis suure poeketi esindajaga püsimagi, kuid ega sellistest tänapäeval piisa. Suvepealinna vanim osa pidi pikka aega vaeslapse osas olema.

Tähelepanuväärne on Pärnu esimese Maksimarketi avamine ja selle mainimisväärselt hea platseerumine linnast viivate ja sinna toovate maanteede suhtes, aga seegi, et sealsamas kõrval, veidi enam linna poole käib uue Comarketi ehitus.

Osa Pärnust ja Audru valla linnapoolne piirkond rikastuvad kahe ketikaupluse võrra. Kodulähedane poodlemine võib seega alata – õigupoolest, nagu näitab jätkuv rahvavool Maksimarketisse, ongi see juba alanud. Kui pood, kust kõik eluks vajaliku kätte saab, asub kodu lähedal, peaks see pikemas perspektiivis vähendama linnas liiklustihedust ja ehk ei peagi igal juhul just autoga poodi sõitma, kui see vaid paari kvartali kaugusel paikneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles