Ehitaja tahab hakata mudaravila õuel ehitusvaiu rammima

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimas masin, mis vaiu rammib, on mudaravila ehitusplatsil juba ootel.
Võimas masin, mis vaiu rammib, on mudaravila ehitusplatsil juba ootel. Foto: Ardi Truija

Pärnu vana mudaravila hoovile kerkiva hotelli ehitaja OÜ Astlanda Ehitus üllatas Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistust sooviga muuta kerkiva hoone vundamendiprojekti, mis aga nõuab ehitusloa uuendamist.

Suurim oht, mida projektimuutus endaga kaasa võib tuua, on vundamenti toetavate kiilvaiade maasse rammimine. Tegu on tehnoloogiaga, mille on mitmel pool mujal välja vahetanud vundamendivaiade maasse kruvimine, sest rammimine võib esile kutsuda maapinna vibratsiooni ja tekitada ohtu olemasolevate hoonete müüridele.

“Kuna ehitusseaduse järgi on ehitise omanik kohustatud tagama ehitusprojektikohase ehitamise, siis nõuame ehitajalt, et see esitaks eksperthinnangu valitud uue vundamendi kandevõime kohta ja ehitustöö ohutuse kohta olemasolevale muinsuskaitsealusele vanale mudaravilamajale,” sõnas Pärnu linnavalitsuse ehitusjärelevalveteenistuse juhataja Maire Nigul. “Seejärel teeb linnavalitsus otsuse, kas annab muudetud projektile ehitusloa või mitte.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles