Valter Parve: Kaks korda kabjaga näkku

Valter Parve
, naiste kasuks ebavõrdsuse pooldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Ühel laupäeva õhtupoolikul linnas olles tekkis kohviisu ja lähim koht sisse astuda oli Pärnu teatrimaja. Kohvik oli täis noori ja ilusaid inimesi, kes nautisid humoristide esinemisi. Ühte (autoparandamise) lugu kuulsin poole pealt ja see oli meisterlikult esitatud, saatjaks publiku korduvad naerupahvakud. Mekkisin oma kohvi ja sain osa järgmisestki palast, mille teemaks naisõiguslus.

Hakatuseks küsiti kohalolijailt, kes on naisõiguslased, ja ise vastati: need, kes on hobuselt kaks korda kabjaga näkku saanud. Selle peale jälle üleüldine naer.

Muidugi võivad noorusest ilusad noorikud sellise vastuse peale naerda, sest neil on veel väga palju aega selleni, et aastad, töö, haigused, väärtoitumine jms viivad värskuse ning peegel vastikuks muutub: jutuks olnud kabjahoop võib jõuda praegustegi naerjate näkku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles