Taipoksija Antti Pelberg võrdleb ringisolemist mentaalse malemänguga

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antti Pelberg (vasakul) loodab, et võitluskunstide populariseerimine kodulinnas tekitab austuse ausa võistluse vastu ja kaotab kunagise peksupealinna kuulsuse.
Antti Pelberg (vasakul) loodab, et võitluskunstide populariseerimine kodulinnas tekitab austuse ausa võistluse vastu ja kaotab kunagise peksupealinna kuulsuse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tavainimesele võib tunduda, et võitluskunstid kätkevad endas ainult toorest jõudu ja meeletut testosterooni. Noore taipoksija ja taipoksi treeneri Antti Pelbergi (20) jaoks on tähtis aga mõttemaailm, eelkõige tugev isiksus.

Füüsist on alati võimalik treenida ja kergem arendada, leiab Antti. Samal ajal võrdleb ta ringisolemist kui ellujäämisvõitlust, mentaalset malemängu – kes keda! Kellel on rohkem julgust, enesekindlust ja domineerimist.

Noormees näeb tugeva isikuna eelkõige inimest, kellel on julgust end proovile panna. Olgu tegu tugeva vastasega, kodupubliku ees võistlemise, Taisse pikale treeningule minemisega. Jah on märksõna, mida noor võitluskunstnik kunagi ei karda lausuda. Võib-olla just tänu sellele on ta tulnud Eesti amatööride kahekordseks taipoksi meistriks ja Baltimaade meistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles