Osa perearste peab töö peatama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Perearstid peavad hiljemalt detsembri lõpuks taotlema terviseametilt tegevusluba, Eesti Perearstide Seltsi hinnangul ei vasta aga kuni kolmandiku arstide töötingimused nõuetele, mistõttu ei ole neil võimalik litsentsi saada.

Eesti Perearstide Seltsi liikme Anneli Talviku sõnul seisab riik silmitsi grandioosse probleemiga: võrreldes eriarstiabiga on perearstiabi tugevalt alarahastatud. “Protsentuaalselt saab perearstiabi ainult 11 protsenti kogu eelarvest, aga inimeste pöördumistest umbes 80 protsenti lahendab ära perearst oma väga nappide võimalustega,” sõnas ta.

Talviku sõnul on ahtad rahastamisskeemid viinud selleni, et perearstid peavad toimetulekuks lõpetama investeerimise. “Kümme aastat on olnud piisav aeg, et alguses hea arenguhoo sisse saanud perearstisüsteem lasta laiali laguneda. Arstid avastasid üsna kiiresti, et kui keegi kvaliteeti ei kontrollinud, oli kõige lihtsam jätta nõuded täitmata,” ütles Talvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles