Jazzklubis musitseerib Sofia Rubina Band

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rubina.
Sofia Rubina. Foto: promo

Sel reedel musitseerib Endla Jazzklubis Sofia Rubina Band. Ansamblisse kuuluvad lauljatar Sofia Rubina, klahvpillimängija Raun Juurikas, kontrabassimängija Ara Yaralyan ja trummar Aleksandra Kremenetski. Teatrikohvikus toimuv kontsert on kuulajatele tasuta.

Sofia Rubina on viimastel aastatel õppinud USAs Bostonis mainekas Berklee kõrgemas muusikakoolis, kus ta on esinenud koos paljude USA silmapaistvate jazz-artistidega. Selleks andis võimaluse Global Jazz Program, kuhu ta valiti esimese vokalistina. New Yorgis on ta esinenud koos selliste ameerika tippmuusikutega nagu Jo Lovano, John Patitucci, Danilo Perez, Antonio Sanchez, Adam Cruz jt. New Yorgi džässiiklubid eesotsas legendaarse Blue Note’iga on nüüdseks kuulnud Sofia võimsat ja tämbririkast häält.

Sarmikas ja särasilmne Rubina on kuulajaid rõõmustanud juba rohkem kui tosin aastat. Ta on kontserte andnud Venemaa avarustel, esinenud naabermaadesLätis, Leedus ja Soomes, aga ka mitmel pool Euroopas – Saksamaal, Taanis, Poolas ning muidugi New Yorgi ning Bostoni džässiklubides. Sofia silmapaistvat talenti kinnitavad arvukad võidud jazz-lauljate konkurssidelt juba alates aastast 2000. Aastal 2009 pälvis ta Eesti noore džässitalendi preemia.

Lauljatarile südamelähedane valdkond on juudi etnomuusika esitamine moodsas kuues, hiljuti ilmus temalt juudi lauludega heliplaat "Two Roses". Ta on üks väheseid Eesti artiste, kel õnnestub suurepäraselt soulmuusika esitamine – oma ühele lemmikule Chaka Khanile pühendas ta terve kava. Veel meeldivad Sofiale tänapäevased klubirütmid, suurepärane koostöö seob teda siinse klubiansambliga Broken Time Orchestra. Partneriteks on tihti ka head Läti ja Leedu jazz-muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles