Pärnus tähistatakse näitusega Bruno Sõmeri 90. sünnipäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnagaleriis  avati Bruno Sõmeri 90. sünnipäeva puhul näitus.
Pärnu linnagaleriis avati Bruno Sõmeri 90. sünnipäeva puhul näitus. Foto: Ardi Truija

Suvepealinnas avati legendaarse Pärnu kunstniku Bruno Sõmeri 90. sünnipäeva puhul näitus.

Bruno Sõmeri sai oma kunstnikutee alguses õpetust Eesti kunsti suurkujudelt nagu Ado Vabbe, Aleksander Vardi, Johannes Võerahansu ja Elmar Kits. Tartus Pallase kunstikoolis käinud mees jätkas kunstiõpinguid Tartu riiklikus kunstiinstituudis, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudoja arvates on Sõmeri omamoodi ühenduslüli mitme põlvkonna kunstnike vahel. Klassikalise Pallase koolkonna esindajana õpetas ta paljusid tänapäeva kunstnikke.

"Ja muidugi tema tööd on iga kord näitustel tähelepanu äratanud tänu sellele, et kui keegi ei tea selle autori vanust, siis tihtilugu arvatakse, et need on väga noore kunstniku tööd, väga efektsed," rääkis Raudoja.

Sõmeri on viljelnud akvarelli ja graafikatehnikaid. Viimase aja loomingus kasutab ta aga salapärast autoritehnikat.

"See autoritehnika on selline, et mitte keegi ei tea, kuidas ta neid maale täpselt teeb, see on omamoodi nõiakunst," rääkis Raudoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles