Kontrarivis tantsis vihma trotsides üle tuhande inimese

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordses rivis tantsis vihma trotsides 1130 inimest.
Kahekordses rivis tantsis vihma trotsides 1130 inimest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kell 15 püüdsid linetantsijad Eestist ja teistest riikidest Pärnumaal Audru vallas Sassi tallis Eesti rekordit kahekordses ehk kontrarivis tantsides. Rekordikatsest võttis osa 1130 inimest.


Tantsijad olid Sassi talu tagusele külavaheteele end üles rivistanud paduvihmast hoolimata. Lisaks eestlastele osalesid rekordi püsitamisel külalised Eesti naaberriikidest, Andorrast, Hispaaniast, Saksamaalt ja Ameerika Ühendriikidest. Rivi esiosas lõid kaasa ratastoolitantsijad.



Tänavune rekordikatse toimus eestikeelse laulu saatel, millele kirjutas sõnad tuntud luuletaja Contra, kes viieminutilise tantsu hoogsalt kaasa vihtus ning selle eest teistelt rohkelt kiita sai. „Tegin igasuguseid samme, aga arvan, et mõni õige liigutus juhtus ka sekka,“ naeris ta tantsu järel.



Eesti X Linetantsu festivali eestvedajal Kaie Segeril on põhjust rahul olla, sest esimest korda proovitud kontratantsurivi õnnestus üle ootuste hästi ja 1130 tantsijat on paras pähkel teistele järele tegemiseks. „Kartsin, et paljud lasevad halva ilma pärast jalga, aga kõik läks suurepäraselt,“ oli Seger pärast rekorditantsu lõppu õnnelik.



Korraldaja sõnul polnud selle aasta eesmärk pääseda Guinessi rekorditeraamatusse vaid panna märk maha kahekordses rivis tantsides, sest seda pole Eestis varem tehtud. Eelmine rekord, mis jõudis ka rekorditeraamatusse, püstitati ühes rivis tantsides mullu suvel 2354 osalejaga ning pikka rivi pole tänaseni keegi maailmas ületanud.



Linetantsu festival jätkub Sassi tallis homse õhtuni. Toimuvad erinevad workshop'id, esinevad tantsutrupid ning ansambel Los Desperados koos Airi Ojametsa ja Ivar Kannelmäega. Festivali ametlik afterparty saab hoo sisse homme õhtul kell 18 Pärnus kuursaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles