Keiu Telve: Tõelised tänavakunstnikud tahavad linnaruumi kaunimaks muuta

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiu Telve leiab, et tänavakunsti ei pea ainult betooni valama. Ka pehmest ehitusvahust skulptuurid peavad Eesti kliimas üsna hästi vastu.
Keiu Telve leiab, et tänavakunsti ei pea ainult betooni valama. Ka pehmest ehitusvahust skulptuurid peavad Eesti kliimas üsna hästi vastu. Foto: Erakogu

Eesti suurim tänavakunsti festival “Sõnum seinal” koondab 10.–14. augustini Pärnusse kunstnikke nii Eestist kui välisriikidest. Sündmus juhib tähelepanu tänavakunsti linnapilti rikastavale mõjule ja kutsub üles oma igapäevast ümbrust värske pilguga vaatama.

Festivali “Sõnum seinal” eesmärk on tutvustada avalikkusele tänavakunsti kui Eestis kiiresti leviva kunstižanri eri vorme, nagu maal, skulptuur, installatsioon, grafiti ja šabloonkunst, käsitledes ühtlasi avalikus ruumis tehtava kunstiga kaasnevaid murekohti.

Festivali peakorraldaja on Pärnust pärit Keiu Telve, kes õpib Tartu ülikoolis etnoloogiat. Eelmisel aastal kirjutas Telve tänavakunstist bakalaureusetöö ja “Sõnum seinal” on tema jaoks teatud mõttes uurimustöö läbimõtlemine ja reaalsesse ellu toomine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles