Kaks Koidula kooli lõpetajat pälvis noore õpetlase stipendiumi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Ment.
Kristo Ment. Foto: Urmas Luik

Tänavu kuldmedaliga Pärnu Koidula gümnaasiumi lõpetanud Hanna-Stina Sonts ja Kristo Ment pälvisid noore õpetlase 4000 euro suuruse stipendiumi. Ühtekokku anti Eesti gümnaasiumilõpetajatele tunnustatud maailma ülikoolides õpingute jätkamiseks välja 12 stipendiumi.

Sonts asub õppima Suurbritannias Bathi ülikoolis tsiviilehitust ja Ment Ameerika Ühendriikides mainekas Yale'i ülikoolis füüsikat ja astronoomiat.

Eraettevõtete, haridus- ja teadusministeeriumi ja Sihtasutuse Archimedes koostöös välja antava stipendiumi fondi annetasid tänavu 17 eraisikut 26 000 eurot, haridus- ja teadusministeerium lisas  22 000 eurot.

Stipendium on ühekordne toetus neile, kes alustavad sügisel õpinguid välisülikoolis esimesel kursusel. „Kulud, mis välismaal õppimisega kaasnevad, on tegelikult palju suuremad ja see ühekordne toetus aitab tudengil esimesel aastal paremini sisse elada,“ ütles Sihtasutuse Archimedes stipendiumiprogrammi konsultant Kristiina Vaik.

Kokku laekus Sihtasutusele Archimedes sel aastal 39 taotlust. Esimest korda anti noore õpetlase stipendiumi välja 2004. aastal ja tol korral valiti 28 taotleja hulgast stipendiumisaajaks kuus noort keskkoolilõpetajat.

Selleaastasi edukaid kandidaate õnnitletakse homme Vanalinna Hariduskolleegiumi teatrisaalis toimuval endiste ja praeguste stipendiaatide ning toetajate kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles