Mesilased lõid oma kodu eest lahingut

Martin Laine
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilasparve saatel tuli puutüvi vaikselt köite abil langetada, et taru kahjustada ei saaks. Mesinik lasi puuõõne suitsu täis, et mesilinnud maha rahustada. Hiljem otsis mees tarust üles mesilasema ja toimetas kärje linnast välja rappa, kus mesilased oma eluga rahulikult jätkasid.
Mesilasparve saatel tuli puutüvi vaikselt köite abil langetada, et taru kahjustada ei saaks. Mesinik lasi puuõõne suitsu täis, et mesilinnud maha rahustada. Hiljem otsis mees tarust üles mesilasema ja toimetas kärje linnast välja rappa, kus mesilased oma eluga rahulikult jätkasid. Foto: Ants Liigus

Kolmapäeval Pärnu Lastepargis ohtlikku pärnapuud eemaldanud arboristid ja nende oskuslikku tööd jälginud pealtvaatajad said valusa üllatuse osaliseks, kui puuhooldajad sattusid saagima tüve, mille õõnsus oli täis mesilasi.

Ärritatud mesilinnud nõelasid nende koju tunginud töömehi ja puu ümbruses viibinud pealtnägijad põgenesid suure hirmuga, kui nägid mesilasi enda poole lendamas. Julgestusköitega mesilaste kodupuu külge kinnitatud saagija lasi köied lõdvemaks, hüppas kiiresti puu otsast alla ja ühendas end lahti.

Mehed üritasid küll töö lõpetada, kuid mesilinnud suutsid susata neid ka läbi kinniteibitud kinnaste ja saagimine muutus võimatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles