Agapella pälvis kõrgeima hinnangu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehras edukalt esinenud Rääma põhikooli juures tegutsev käsikellastuudio Agapella kontsertkoosseis.
Kehras edukalt esinenud Rääma põhikooli juures tegutsev käsikellastuudio Agapella kontsertkoosseis. Foto: Erakogu

Pärnu Rääma põhikooli juures tegutsev käsikellastuudio Agapella kontsertkoosseis pälvis nädalavahetusel Kehras õpilasorkestrite ja -ansamblite üleriigilisel festivalil esimese kategooria tunnistuse.



Konkursi žüriisse kuulusid Eesti teatri- ja muusikaakadeemia õppejõud Lembi Mets, Tiina Välja ja Eesti muusikaõpetajate liidu instrumentaalmuusika sektsiooni juhataja Inge Raudsepp.



Pärnakad osalesid samal konkursil 2005. aastal, toona saavutatud esimene kategooria oli tolleaegse taseme puhul suur saavutus. Tänavune tulemus ületas kõik ootused: Agapella teenis kõigilt žüriiliikmeilt maksimumpunktid ning sinna juurde kuuluva esimese kategooria tunnistuse. Konkursi kõrgest tasemest annab märku seegi, et kolmandat kategooriat välja ei jagatud. Reglement lubas laval esineda 15 minutit.



Esinemisaja sisse mahtus kolm pala, millest viimases soleeris Agapella vilistlane Rauno Pella. “Raunoga on alati tore koos musitseerida. Kuna ta väidab, et tema muusikutee just meie juurest algas, osaleb ta tihti ja rõõmuga meie ülesastumistel,” märkis Agapella juhendaja Helvi Treiblut.



Žüriiliige Inge Raudsepp kiitis Agapella repertuaarivalikut. “Muusikaline esitus suurepärane, põnev kõlaline mitmekesisus, artistlik interpretatsioon, hea seade,” loetles Raudsepp.  



Huvitavate seadete eest võlgneb Agapella tänu aasta alguses käsikellastuudioga liitunud noorele juhendajale Elo Kalmetile, kelle sulest valmisid konkursiks Ülo Vinteri “Kellad“ ja Valter Ojakääru “Oma laulu ei leia ma üles“ seaded. Neid palu dirigeeris arranžeeringute autor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles