Nopponen ujus Kihnust Ruhnu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimese eestlasena 2008. aastal Soomest Eestisse ujumisega ajalukku läinud Pärnu ujuja Bruno Nopponen tegi ajalooannaalidesse järjekordse sissekirjutuse, ujudes 18 tunniga Kihnust Ruhnu.

Kihnu tuletorni juurest alustasid ujumist Viimsi Veeklubisse kuuluvad Nopponen ja Romet Tepper. Seltskonnast puudus Eesti tuntumaid pikamaaujujaid, hiljuti La Manche’i väina ületada üritanud Henri Kaarma, kes on praegu Tšuktšimaal ja plaanib peagi suurema rahvusvahelise seltskonna liikmena teateujumises Beringi väinast jagu saada.

Kihnu-Ruhnu ujumisel jäi Nopponen poolel veel üksi, sest Tepper katkestas külmatunde tõttu. Nopponen jõudis laupäeva õhtul kell 20 alanud maratoniga Ruhnus lõpule pühapäeval kell 14.15. Teda saatsid mootorpaat ja jaht, mille pardalt ujujale energiabatooni ja juua ulatati, aga aluseid Nopponen puudutada ei tohtinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles