Hakkur tükeldab võsa soojuseks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkpuitu saab teha pea aasta läbi. Suvelgi ragisevad hakkurite võimsate hammaste vahel metsajäägid ja võsaräbalad, millest saab koostootmisjaamades soojusenergia.
Hakkpuitu saab teha pea aasta läbi. Suvelgi ragisevad hakkurite võimsate hammaste vahel metsajäägid ja võsaräbalad, millest saab koostootmisjaamades soojusenergia. Foto: Ants Liigus

Paarikümne meetri pikkune rekka pöörab hirmkitsal metsateel ringi ja tagurdab, sabaots ees, hakkurini, mis kohe hiiglaslikku võsavirna hammustama hakkab.

Poole tunni pärast on veokast värsket hakkpuitu täis ja veok kohale manööverdamisega võrreldes tonne raskem. Paarsada meetrit vihmaporist pinnaseteed, siis juba kindlam kruuskattega tee rataste all, pöörab auto Pärnu suunas. Asemele tagurdab järgmine koormaveok ja hakkur hakkab võsa taas rahaks tükeldama.

Võsa ja metsa ülestöötamise jäätmed on väärt tooraine soojamajandajatele, koostootmisjaamadele Pärnus, Tartus, Tallinnas. Hakkpuiduks sobiva materjali müügist kõlisevad mündid metsa- ja maaomaniku kukrusse ning kokkuvõttes võidame kõik, sest võsastuv maastik ei paku ju kellelegi silmailu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles