Šokeeriv kunst noortekeskuses

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Joonas.
Andrus Joonas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu noortekeskuses IN on avatud näitus kunstniku Andrus Joonase nooruspiltidest. Joonas on tegelnud "Aledoia" seeriaga juba ligi kümme aastat ja noortekeskuse seinalt leiab selle seeria esimesi kunstiteoseid.


Esimene emotsioon seda näitust nähes tekitas küsimuse, millele on pea võimatu vastata. Kas sellised pildid on noortekeskusesse sobivad? Siin ju liiguvad ikkagi noored, kelle lillelist maailmavaadet võivad need tööd rikkuda.



Kolmel esimesel pildil, mille nimi on "The Beautiful Town", on kujutatud erekteerunud peeniseid.



Miks "The Beautiful Town"? Kas siin leidub seos pilvelõhkujate, monumentide või hoopis millegi muuga? Kas piltide taga on suur ajalugu või hetkeemotsioon, on teadmata. Kas piltidel on kujutatud Napoleoni oma vallatus olekus või vetevana oma nuiaga, jääb juba vaataja enda arvata.



Näitus koosneb kahest osast. Võib võtta nii, et need seitse pilti kujutavad endast mees- ja naissugu. Kolm tööd edastavad salajast informatsiooni vaatajatele, järgmised kolm kannavad endas sügavaid emotsioone ja kunstniku maailmavaadet - see on Aledoia. Pildid võtab kokku järsk, kuid lummav lõpp-punkt.



Kunst ei ole kunstis kunsti näha, vaid kunst on kunsti teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles