Bussipeatuste puud on hellad velled

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaliinide bussijaamas on kuivanud puu Pikale tänavale väljasõidutee nurgal, sellele sekundeerivad juba augustis sügise värvi võtnud puud teisel pool tänavat.
Maaliinide bussijaamas on kuivanud puu Pikale tänavale väljasõidutee nurgal, sellele sekundeerivad juba augustis sügise värvi võtnud puud teisel pool tänavat. Foto: Ardi Truija

Tänavune põuane suvi, supelsakste paradiis, ei mõju hästi puudele ja inimesed on täheldanud, et Pärnu puud, mille üle me uhked oleme, on hakanud kuivama.

Lähemal kaemisel tuleb tõdeda, et rohelust on jätkuvalt palju, kuid bussipeatustes, eriti neis, mis on tiheda bussiliikluse tõttu ülekoormatud, on puudel tõesti hakanud lehed koltuma, kuigi käes on alles augustikuu.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna haljastuse spetsialist Kadri Kõresaar ütles, et bussipeatustes kasvavate puude kuivamine võib olla tingitud mitmest tegurist, nagu näiteks raskete masinate puude läheduses peatumisest tekkiv vibratsioon, mis tihendab juurestiku ümber kasvupinnast taimedele talumatu piirini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles