Toomas Kivimägi: Õiglus võitis ja risk oli õigustatud

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Pärnu linna viimase nelja aasta tegemistes on Esplanaadi 10 olnud üks enim kasutatud sõna ja numbri kombinatsioone. See kohtuvaidlus on meid enim ahistanud, pole lasknud realiseeruda kõigil plaanidel. Ent igal halval asjal on head küljed.

Kohtuvaidluse lõpptulemuse suhtes ei saanud kumbki ainult oma võiduga arvestada, seetõttu lõime n-ö provisjone negatiivse lahendi puhuks. Kõrvale olime pannud raha suurusjärgus 1,5 miljonit eurot ehk täpsemini: kulutasime vähem, kui võinuks. See ei tähenda, et raha seisaks seifis hunnikus, vaid selle katteallikas on linna laenukoormus, mis selle aasta lõpuks ei ole mitte 59 protsenti, nagu me neli aastat tagasi kavandasime, vaid 53 protsenti ehk oluliselt väiksem.

Saavutus on seda hinnatavam, et neid, kes uskusid, et Pärnu saab laenukoormuse selle aasta lõpuks alla 60 protsendi (mis on seadusega nõutud), oli väga vähe. Seda ei uskunud ju Pärnu Postimeeski. Tegelikkus on lubatust veelgi parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles