Kanaküla jaanalinnud ootavad uudistajaid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui aediku juures on võõraid näha, asub mustasuline isaslind kohe peret kaitsma ning hoiatavaid häälitsusi ja liigutusi tegema. Hall emaslind hoiab tagasihoidlikult isase selja taha.
Kui aediku juures on võõraid näha, asub mustasuline isaslind kohe peret kaitsma ning hoiatavaid häälitsusi ja liigutusi tegema. Hall emaslind hoiab tagasihoidlikult isase selja taha. Foto: Urmas Luik

Kümmekond aastat Pärnumaal Kanakülas jaanalinde pidanud Mare Pärna peab plaani eksootiliste lindudega lõpetada ja pensionipõlve nautima hakata, seega ei tasu huvilistel nende hiiglaslike lindude külastamisega pikalt viivitada.

Kanakülla pääseb Kilingi-Nõmmest Viljandi poole sõites ja tee ääres juhatavadki viidad jaanalinnutallu. Pisut mööda kitsukest metsateed ja Palu talu juurde keerates tervitavad uhked linnud tulijaid.

Tee kõrvale ehitatud aedikus elab kaks lindu: isane ja emane. Nooremad on teise aedikusse viidud, sest kaks isast ei saaks ühel territooriumil sugugi omavahel läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles