Riik tegi oma müürile iluravi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee äärne varisemisohtlik kasarmumüür kaeti puitplaatidega ja aastaid seal olnud varisemisohtu kuulutavad sildid kaeti kinni koos inetu kiviseinaga.
Riia maantee äärne varisemisohtlik kasarmumüür kaeti puitplaatidega ja aastaid seal olnud varisemisohtu kuulutavad sildid kaeti kinni koos inetu kiviseinaga. Foto: Ardi Truija

Pärnus Tammsaare puiestee kasarmute Riia maantee äärne varisemisohtlik ja näotu kivimüür kaeti puiplaatidega ja värviti tumehalliks. Vaatepilt sai parem ja varisemisoht likvideeriti.

Kõnealused juba tsaariajal ehitatud ja nüüd peaaegu tühjana seisvad riigile kuuluvad hooned koos neid ümbritseva müüriga pole muinsuskaitse all. Sellele vaatamata tuli töö tellijal, Riigi Kinnisvara ASil kooskõlastada müürijupile antav uus ilme muinsuskaitseametis.

Muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent selgitas, et kivimüüri katmine puitplaatidega on ajutine müüri konserveeriv lahendus, mis ühest küljest kaitseb müüri ilmastikuolude eest, kuid sellest veelgi tähtsam oli kaitsta kõnniteel liikuvaid inimesi varisemisohu eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles