Juhtkiri: Hingad gaasi, siis sured

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ametlik teade selle kohta, et kaks Pärnu poissi sai tulemasinagaasi ehk butaani sisse hingamisest mürgistuse ja viidi haiglasse üliraskes seisundis, peale selle manitsussõnad politseilt ja doktor Raido Paasmalt, ei pruugi anda täit pilti, kui tõsise probleemiga on noorte järjest enam moodi mineva harrastuse puhul tegu.

Teismelised, kes sulaselgest rumalusest tulemasinagaasi sisse hingavad, riskivad oma eluga. Ja on vaid aja küsimus, mil mõni nooruk oma elu selle tõttu kaotab. Pärnu Postimehele teadaolevalt päästeti kaks poissi väga napilt surmasuust ja suuresti tänu juhusele, tänu politseinike ja kiirabiekipaaži tublile tööle. Oleks jaole saadud mõni minut hiljem, pidanuks konstateerima surma. Poisid küll elustati, kuid mürgistuse tagajärjel ei pruugi üks neist või kumbki enam täit tervist täisväärtusliku elu elamiseks tagasi saada.

Ajalehele on teada antud, et Liiva tänava ümbruses pidi vedelema suurel hulgal tühje täiteballoone, mis tähendab, et haiglas lõppenud sündmus ei ole üksikjuhtum, uuest nn metanoolitragöödiast lahutab väga vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles