Rallimees Egon Kaur teenis teise auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Erakogu

Autoralli Eesti meistrivõistluste etapil, Viru rallil avapäeval rehvi purunemise tõttu kolmandasse kümnesse langenud Egon Kaur suutis kokkuvõttes tõusta kolmandale ja oma klassis teisele kohale.


Ralli esimese kiiruskatse Ott Tänaku ja Raigo Möldri järel teise ajaga lõpetanud pärnakas Kaur ja tema pealinnas elav kaardilugeja Erik Lepikson pidid päeva lõpus leppima minutilise kaotuse ja 22. kohaga.



"Teel olnud kivi lõhkus meie Subaru parema esirehvi ja nii tuli enam kui pool 7,3 kilomeetri pikkusest katsest sõita katkise rehviga," rääkis Kaur. "Ma ei lõiganud kurvi, saatuslik kivi varitses autot täpselt sõidujoonel. Meie õnnetuseks oli enamus pöördeid vasakule ja nii kaotasime väga palju väärtuslikku aega."



Teisel päeval andsid Kaur ja Lepikson endale aru, et klassivõidu saavutamine on ülimalt keeruline ja mehed läksid jahtima võimalikult head punktisummat.



"Lootsime, et suudame päeva lõpuks edestada kuuendal kohal olnud Murakat ja võib-olla veel kedagi," meenutas Kaur.



Ometi õnnestus meie mehel juba teise päeva algul mööduda paljudest konkurentidest. Kui auto hoolduspausini oli jäänud veel üks kiiruskatse, purunes kolmandal kohal sõitnud Priit Saluri autol rehv.



Salurile kogunes kaotust umbes samapalju, kui Kaurile eelmisel päeval ja ralli viimasele osale läksid Kaur-Lepikson vastu juba üldarvestuses Georg Grossi ja Ott Tänaku ekipaaži järel kolmandal ning oma klassi teisel kohal.



"See hooaeg ei ole meil eriti hästi alanud, samuti algas Viru ralli äpardusega," ütles Kaur. "Kolmas koht on väga hea tulemus. Võitsime oma klassis kaks kiiruskatset ja olime ainsad, kes suutsid N-rühma autoga favoriit Tänakule vastu saada."



Eesti meistrivõistluste arvestuses on Kaur ja Lepikson kolme etapi järel kuuendal kohal. Et N-rühma arvestuses on seis väga pingeline, lahutab neid teisest kohast vaid neli punkti.



Meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse juuli lõpus Lõuna-Eesti teedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles