Rootslased valisid koolituskohaks Pärnu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berit Hallersbo ja Gert Norell on Pärnut külastanud varemgi, nüüd tõi neid suvepealinna koolitusreis. Loengute kuulamise kõrval tutvutakse linnaasutustega.
Berit Hallersbo ja Gert Norell on Pärnut külastanud varemgi, nüüd tõi neid suvepealinna koolitusreis. Loengute kuulamise kõrval tutvutakse linnaasutustega. Foto: Urmas Taul

Augusti lõpust oktoobrini koolitab Pärnus oma töötajaid Vara kommuun Rootsist. Kolme kuu jooksul külastab Pärnut 1200 rootslast, kes peale teoreetiliste koolituste tutvuvad suvepealinna koolide, ettevõtete ja ametiasutustega.

Vara kommuuni administratsioonijuhi Gert Norelli sõnade järgi on neil traditsioon korraldada iga nelja aasta tagant oma valla töötajatele koolitus välismaal. Varem on koolitusreise tehtud näiteks Mallorcale, Reykjavíki ja Prahasse.

“Seekord tahtsime esmalt koostööd teha meie sõpruslinna Märjamaaga ja nad olid meelsasti nõus, kuid Märjamaa osutus nii suure hulga inimeste majutamiseks natuke väikeseks,” selgitas Norell koolituskoha valikut. “Olen ise alates 1995. aastast Pärnus palju kordi pere ja lastega suvitanud ning tean, et siin on konverentsideks ja majutuseks kõik vajalik olemas.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles