Kaevetööd kesklinnas võisid pärnade juurestikku kahjustada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekskavaator. Foto on illustreeriv.
Ekskavaator. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseumi juhi Mark Soosaare hinnangul võidi Ringi ja Pühavaimu tänava kaevetöödel pärnade narmasjuurestikku kahjustada, ehitaja eitas puude kahjustamist, linnavalitsuse teatel on dokumendid vormistatud nõuetekohaselt.

Esmaspäeval alustas Allik-Trans OÜ Fortumi tellimusel Ringi ja Pühavaimu tänaval soojatoru paigaldamist, et viia see kooli alguseks Vanalinna põhikoolini ja Sütevaka humanitaargümnaasiumini. Tööd toimusid eri kohates 2,5–3,5 meetri kaugusel riikliku kaitse all olevast Hollandi pärnade alleest.

Soosaare jutu järgi kahjustab puudele nii lähedal kaevamine pärnade narmasjuurestikku, mis on maa all puude võrade laiuselt. “Neid kaevetöid võinuks tee keskelt teha,” lausus ta. Soosaare jutu järgi on kaevetöödega varemgi Pärnu alleesid kahjustatud ja trasside valikul tuleks olla väga tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles