Kuivati võlub köögiviljadest kommid ja krõpsud

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tärk näitab, et kuivatamiseks kõlbab iga vili, mis aias või metsas kasvab.
Merike Tärk näitab, et kuivatamiseks kõlbab iga vili, mis aias või metsas kasvab. Foto: Piret Konsap

Sügavkülm on pilgeni täis ja viimane vaba purk sai kaanetatud, aga aias ootab korjamist veel rikkalik marja- ja köögiviljasaak. Nukraks tegev olukord? Ei, aeg on alustada saagi kuivatamisega.

Merike Tärk on vilju kuivatanud mitu aastat ja tema ütlust mööda sobib selleks iga vili. Ta puistab kui varrukast retsepte, kuidas lastele muidu mitte just eriti paeluvatest juurikatest saaks kuivatada põnevaid maiustusi.

Kuivatamise hooaeg algab Tärgil kevadel karulaugu ja naadiga ning veel jõuluajal saab kõrvitsat ja peeti kommiks võluda. Tema kasutab kuivatamisel elektrilist toidukuivatit, millesarnaseid müüakse elektroonikapoodides alates paarikümnest kuni mitmesaja euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles