Rünnak Süüriale, kas vaid aja küsimus?

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pealinna Damaskuse äärelinnas Zamalkas väidetavas keemiarünnakus hukkunud inimesed. Kui paljud neist tegelikult režiimi vastased olid, pole teada.
Süüria pealinna Damaskuse äärelinnas Zamalkas väidetavas keemiarünnakus hukkunud inimesed. Kui paljud neist tegelikult režiimi vastased olid, pole teada. Foto: Reuters

USA president Barack Obama tõenäoliselt kaalub Süüria ründamist, kuid sõjaline löök ei kestaks kauem kui kaks päeva. Venemaa on igasuguse sekkumise vastu.

Päevaleht The Washington Post kirjutas anonüümsetele valitsusametnikele viidates, et sõjaline löök antakse ilmselt tiibrakettidega laevadelt või kaugpommitajatega ning sõjalised eesmärgid pole otseselt seotud Süüria keemiarelvaarsenaliga.

Rünnaku aeg sõltuvat luureraporti valmimisest, mis uurib Süüria valitsuse süüd väidetava keemiarünnaku korraldamisel, konsultatsioonidest liitlaste ja USA kongressiga ning rünnaku põhjendatusest rahvusvahelisest õigusest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles