Siim Valmar Kiisler: Omavalitsuste maksukonkurents suurendaks ebavõrdsust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Valmar Kiisler.
Siim Valmar Kiisler. Foto: PP

Regionaalminister Siim Valmar Kiisler leiab, et omavalitsuste maksukonkurents suurendaks regionaalset ebavõrdsust. Üksikisiku tulumaksust omavalitsustele suurema osa andmine sõltub aga poliitilistest valikutest. “Kui kaalul on valik, kas tõsta tulumaksuvaba miinimumi või omavalitsustele laekuvat tulumaksu protsenti, siis on väga palju argumente tulumaksuvaba miinimumi kasuks,” ütles ta.

Omavalitsusjuhtidel on seoses haldusreformiga kaks ootust: et muudetaks kohalikke makse ning arutataks riigi ja omavalitsuste vahel läbi vastastikune pädevus. Regionaalminister Siim Valmar Kiisler, on teil kavas tõmbekeskuste valimise kõrval neid asju arutada?

Jah, meil on seoses reformiga moodustatud kolm töörühma. Esimene puudutab kohalikku demokraatiat. Milline on suuremas omavalitsuses osavalla staatus, külaseltsi ja külavanema roll, on vaja seadusse täpsemalt sisse kirjutada. Siis on küsimused ülesannetest, mis on seotud rahastamisega. Niisama lihtsalt praeguse riigieelarve seisu juures üht eelarverida kasvatada ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles