Laulu- ja tantsupidu saab jälgida ka ETV HD testkanalil

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu. Pilt on illustratiivne.
Laulupidu. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Peale laulu- ja tantsupeo kajastamise ETVs ja ETV2s toob ETV koostöös Leviraga osa ülekandeid vaatajateni kõrge pildikvaliteediga HD testkanalil.


Seekordne pidu jõuab vaatajani Rahvusringhäälingu uue ülekandebussiga, mis võimaldab kontserte esimest korda üle kanda ETV testkanalil HD resolutsioonis.



Kõrgeraldusega televisiooni (HDTV ehk High Definition Television) saavad näha kõik tavaantenniga vastuvõetava digilevi vaatajad, kel on HD-toega digiboks või digiteler. HDTV kanali vaatamine on kõigile tasuta, samuti pole selle vastuvõtuks vaja liituda ühegi teenusepakkujaga.



ETV HD testkanalil on kavas ülekanded 3. juulil kell 18.55 tantsupeoetenduselt “Meri”, 4. juulil kell 13.55 laulu- ja tantsupeo rongkäigust ja laulupeo I kontserdist ning 5. juulil kell 13.55 laulupeo II kontserdist.



Alates 2. juulist jookseb HD testkanalil valikprogramm laulu- ja tantsupidudega seotud arhiivimaterjalidest, katkendid 2007. aastal toimunud X noorte laulu- ja tantsupeost “Ilmapuu lävel” ning kaks ERRis digiteeritud Eesti Telefilmi dokumentaalfilmi.



Esimene film on 1975. aastal valminud "Dirigendid" (režissöör Andres Sööt), mis räägib 1975. aasta üldlaulupeo liikumisjuhist Fred Raudbergist.



Teise filmi valmimisaasta on 1989 ning see kannab pealkirja “Rukkilill” (stsenarist ja režissöör Rein Maran).



ETV2 muutub laulu- ja tantsupeokanaliks juba proovidest alates ja toob vaatajateni taustamelu, jagab infot nii peopaigast kui linnast ja näitab peost teistsugust vaadet traditsioonilise kõrval.



Laulu- ja tantsupeo ülekandmiseks ETV kanalitel on kasutusel kokku neli liikuvat ülekandejaama, 38 kaamerat ja 4 kraanat.



ETV ja ETV2 ülekandeid saab jälgida ka internetis aadressil www.etv.ee/otse. Tele2 klientidel on võimalik ülekandeid vaadata mobiiltelefonides.



Eesti Rahvusringhääling toodab "ÜhesHingamise" peost kolm DVDd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles