Kohus otsustas haagiseid varastanud leedulased Eestist välja saata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis kriminaalkorras süüdi neli leedulasest haagisevarast, saates nad Eestist välja ja kehtestades neile aastateks riiki sissesõidukeelu.

Kohtu hinnangul ei leidnud tõendamist Sigutise (42), Evaldase (40), Mindaugase (27) ja Arvydase (42) süü kuritegelikku ühendusse kuulumises, küll aga jäid nad süüdi varguste sooritamises.

Sigutis ja Evaldas said lühimenetluse korras kahe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest osa olid nad kohtueelsel ajal juba ära kandnud, ülejäänud karistusosa tuleb neil aga kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga. Mindaugas sai kaheaastase ja Arvydas ühe aasta ning kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Lisakaristusena otsustas kohus leedulased Eestist välja saata ja kehtestas neile riiki sissesõidu keelu järgnevaks viieks aastaks. Ühtlasi mõistis kohus leedulastelt kannatanute kasuks välja kokku ligi 100 000 eurot.

Süüdistuse järgi tegutses kuritegelik grupp vähemalt alates 2011. aasta maist kuni käesoleva aasta jaanuarini. Ühendusse kuulus rohkem mehi, kuid Eestist ja Lätist haagiste varastamises said süüdistuse Sigutis, Evaldas, Mindaugas ja Arvydas. Need Leedu kodanikud pidas politsei Harjumaalt veoauto järelhaagise varastamises kahtlustatavana kinni tänavu 2. jaanuaril.

Süüdistuse kohaselt varastasid mehed alates 2011. aasta septembrist kuni 2012. aasta jaanuari alguseni Harjumaalt neli haagist ning Pärnu maakonnast ja Pärnu linnast kaks haagist. Haagiste ja mõnel juhul ka neis olnud kauba vargustega tekitasid mehed erinevatele Eesti ettevõtetele suurt varalist kahju.

Tänu Lääne prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talituse heale koostööle Leedu õiguskaitseasutustega õnnestus osa varastatud kaupa Leedus avastada ja kätte saada. Lisaks tuvastati eeluurimise käigus kolme haagise vargus Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles