Jüri Jaansoni kahe silla jooksul osaleb ligi 3000 spordisõpra

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna teise stardinumbri kätte saanud Roman Fosti lubas pühapäevasel jooksul ütelda kõrgemate kohtade jagamisel oma sõna sekka.
Täna teise stardinumbri kätte saanud Roman Fosti lubas pühapäevasel jooksul ütelda kõrgemate kohtade jagamisel oma sõna sekka. Foto: Kristi Teras

Sel nädalavahetusel juba 13. korda toimuvale Jüri Jaansoni kahe silla jooksule on ennast kirja pannud umbes 1700 üheksa kilomeetri pikkusele võistlusmaale minejat, 500 retkelist ja paarkümmend ratastoolisõitjat.

Koos laupäevaste lastejooksude ja koerte võistlusmängude ning reedesel liikumisharrastuse motivatsioonipäeval osalejatega võtab tänavusest üritusest osa ligikaudu 3000 spordihuvilist.

Kahe silla jooksu ühe korraldaja Vahur Mäe sõnutsi on Pärnu jõe kallastel looklev jooksurada väga hea heas korras ja isegi tõsisema vihma korral selle kvaliteet oluliselt halvemaks muutuda ei saa.

„Jõe vasakkaldal, kus käivad praegu rekonstrueerimistööd, on kinnipressitud liivast kolme meetri laiune jooksurada. Jooksin täna hommikul raja läbi ja see oli väga hea. Kui millegi üle nuriseda, siis ainult umbes paarisajameetrise veidi konarliku lõigu pärast, mis pole veel liivapadja alla saanud, kuid seda kohta annab pühapäevaks veel parandada,“ ütles Mäe.

Kahe silla jooksu selle aasta üritused algavad juba reedel Endla teatri sammassaalis toimuva liikumisharrastuse motivatsioonipäevaga. Motivatsioonipäeva lõpus saavad soovijad minna koos Eesti pikamaajooksu paremikku kuuluva Roman Fostiga avatud kahe silla raja jooksule.

Laupäeval on Martensi väljakul rahvasporditurg ja lastejooksud. Pärastlõunal on Vana silla kõrval koerte võistlusmängud.

Kahe silla jooksu põhivõistlus, retk ja ratastoolisõit saavad traditsiooniliselt stardipaugu pühapäeva keskpäeval.

Põhivõistluse eliitgrupis on kohal suurem osa Eesti paremaid kesk- ja pikamaajooksjaid eesotsas Roman Fosti, mulluse Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitja Viljar Vallimäe, Sergei Tšerepannikovi, Kaur Kivistiku, Vjatšeslav Košelevi ja teistega. Võistlusele lisab vürtsi Keenia jooksumees Ibrahim Mukunga, kes sai oma maa meistrivõistlustel 5000 meetri jooksus seitsmenda koha. Esindatud on  ka kõigi meie lähinaabrte jooksjad.

Startijate rivis on Jüri Jaanson, kandes traditsiooniliselt talle kuuluvat stardinumbrit 11.

Naiste hulgas saab näha kõrgemate kohtade nimel heitlemas Evelin Taltsi, Jekaterina Patjukki, Olga Andrejevat, Lily Luike, Egle Mätast ja Liis-Grete Arrot.

Võistluse numbreid väljastatakse tänasest laupäevani Port Artur 2 kaubanduskeskuses ja pühapäeval võistluskeskuses Endla teatris.

Pühapäevasest jooksust on kavas otseülekanne, mida näeb Pärnu Postimehe veebist ja Kahe Silla klubi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles