Püsilillepeenar tahab sügisel uuendamist ja laiali jagamist

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Hiie rääkis, et suured lillepuhmad tasub välja kaevata ja laiali jagada, kui need on umbrohtu täis kasvanud või viletsamini õitsema hakanud.
Kaja Hiie rääkis, et suured lillepuhmad tasub välja kaevata ja laiali jagada, kui need on umbrohtu täis kasvanud või viletsamini õitsema hakanud. Foto: Urmas Luik

Praegu on paras aeg tegutseda, et tuleval aastal kaunistaks aeda veelgi lopsakam püsilillepeenar, ja peenrasse enam mitte mahtuvad lilletaimed sõpradele laiali jagada.

Püsililli soovitatakse istutada ja jagada kevadel või augustis-septembris. Otsustamaks, millist lille oleks parem ümber istutada kevadel ja millist sügisel, tasub vaadata lille õitsemisaega.

Nende lilledega, mis on õitsemise lõpetanud, võib rahulikult praegu toimetada, aga sügislillede istutamine tasub jätta kevadesse, soovitas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuse kutseõpetaja Kaja Hiie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles