Ränk töösuvi turbaväljadel on ümber

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvuturba kogumismasinad näevad välja nagu hiidämblikud, ent tegu on hoopis vaakumpõhimõttel töötavate suurte tolmuimejatega.
Kasvuturba kogumismasinad näevad välja nagu hiidämblikud, ent tegu on hoopis vaakumpõhimõttel töötavate suurte tolmuimejatega. Foto: Urmas Luik

Lavassaare turbaväljakutel kestab suviti töö 24 tundi ööpäevas ja kahes vahetuses ning tööandja ütlust mööda on häid mehi raske leida, sest eelduseks on tehnika tundmine. Turbatootja töö on hooajaline ja meeste palk keskmiselt tuhande euro ringis.

Aastakümneid tagasi võis turbatööline vahetusest tulles välja näha nagu tont, valged hambad ja silmamunad näos välkumas. Õnneks on tänapäevased traktorid sellised, et meestel pole enam vaja päikeselõõsas ja turbatolmus higistada.

Ometi annab nüüdki iga turbatööline piltlikult väljendades töövõimaluse veel vähemalt viiele eestimaalasele. Neile, kes turvast töötlevad, pakendavad ja transpordivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles