Pärnus saab vaadata 1981. aastal Tartu kunstikooli lõpetanute loomingut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnagalerii.
Pärnu linnagalerii. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnagaleriis saab vaadata enam kui kolmkümmend aastat tagasi Tartu kunstikooli lõpetanud kunstnike ühisnäitust  "Korv+".

1981. aastal Tartu kunstikooli lõpetanud kursusest on oma  kunstnikuteed jätkanud pool. Näitusel on väljas 14 kunstniku eriilmeline looming, vahendasid ERRi teleuudised.

Näituse avamisel kõlanud  mõte, et  reeglina ju maasikaid ja seeni ühte korvi ei panda, selle näituse puhul paika ei pea. Kursusekaaslaste looming mahub ühte galeriisse kenasti ära ja on ühtlasi värvikas  läbilõige Eesti kunstist.

Kolmekümne aasta taguste kunstikooli tudengite hulgast on tänaseks välja kasvanud mitu tunnustatud tegijat: Kersti Kohtla, Kadri Mälk, Pille Õnnepalu, Taivo Müürsepp, Paul Uibopuu ja teisi. On maalikunstnikke ja skulptoreid,  ikoonimaalija, luuletajaid, ehetekunstnikke,  nukufilmitegija ja arhitekte.

Näitus "Korv+" jääb Pärnu raekojas asuvas linnagaleriis avatuks kuni 14. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles