Maakonnalehed piiravad paberlehe lugude netis avaldamist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehed.
Ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Postimehe ja Eesti Päevalehega sarnaselt kaaluvad maakonnalehed paberlehe lugude netis avaldamist piirata, paljud on seda juba teinud.


Kohalikke maakonnalehti Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane ühendava Ühinenud Ajalehtede juhatuse esimees Margus Mets kinnitas BNSile, et maakonnalehed on viimasel ajal järginud põhimõtet, et veeb on uudiste jaoks ja pikemad lood jäävad paberlehte.



"Meie ajalehed ei ole juba mõnda aega kõiki trükis ilmunud lugusid veebis kajastanud, selles mõttes ei ole meil suuri muutusi plaanis. Me oleme juba muutunud," nentis Mets.



Samal seisukohal on Lääne Elu peatoimetaja Tarmo Õuemaa. "Lääne Elu on selles mõttes teistest lehtedest veidi erinevas olukorras, et me ei olegi kunagi kogu oma sisu internetti pannud," ütles Õuemaa.



Õuemaa sõnul ei saa väike leht riskida paarisaja lehetellija kaotusega, kui internetist tulu tagasi ei tule. "Praegu on Eestis reaalsus, et vaid väga suure klikkide arvuga võib loota netireklaamile," lausus Õuemaa. Lääne Elul on netis valik paberlehe lugusid, millele ligipääs avaneb lehe ilmumispäeva lõunal.



Saaremaa ajaleht Meie Maa on seni valdava osa paberlehes ilmunud materjalist veebi tasuta üles pannud, kuid peatoimetaja Ants Tasa jutu järgi kaalutakse selle otstarbekust. "Mõtleme selle üle tõsiselt," ütles Tasa BNSile. Tasa teatel jälgitakse, mida toob kaasa suurte lehtede otsus paberlehe lugude kajastamist veebis piirata.



Põhjaranniku peatoimetaja Kaia Nagelman ütles BNSile, et ajaleheuudiste internetis avaldamise kord muutub tõenäoliselt sügisel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles