Pärnu sotsiaaldemokraadid tegid bussiga kontrollsõidu

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraadid küsitlesid bussist maha astunuid ka Oja bussipeatuses, märkides arvamused üles.
Sotsiaaldemokraadid küsitlesid bussist maha astunuid ka Oja bussipeatuses, märkides arvamused üles. Foto: Urmas Luik

Üleeile alustas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Pärnu osakond linnabussides sõiduvõimaluste uurimist, esimene reid tehti Vana-Pärnu peatusest Oja peatusesse.


Kell 14.30 astusid Vana-Pärnus bussi nr 1 punastes SDE särkides osakonna meediakoordinaator Kaia Metsaalt, koordinaator Kätlin Org ja liige Natalja Maidla. Kaasas oli laps, selgitamaks, kui mugav on emal sõita väikse lapsega. Ümber istuti Tallinna maantee bussipeatuses.



Kolmik vestles nii sõidu ajal kui peatustes sõitjatega, pannes paberile mureteemad.



"Kõige rohkem kurdeti turule viiva bussi nr 12 pärast, mis nädalavahetustel enam ei sõida ja argipäeval peab pausi 10-13. Veel häiris inimesi viimaste bussiringide ärajäämine ja harvem pääs Metsakalmistule nädalavahetustel. Mis väikelapsega ema sõitu puutub, siis midagi halba öelda ei ole," resümeeris Metsaalt. Meediakoordinaatori väitel võetakse järgmisele kontrollsõidule linnas kaasa puudega inimene.



"Madala põhjaga bussid kergendavad sissepääsu kärudes väikelaste emadele ja ratastoolis inimestele. Kuna kõik bussid ei ole niisugused, tekkis mõte: teave selle kohta, millisel bussil on madal põhi, võiks olla peatustes," avaldas Metsaalt.



Kätlin Org lisas, et kurtmisi kuulates tekkis neil mõte päevapiletist, mille saaks osta inimene, kel ühel päeval asjaajamiste pärast palju sõitmist.



"Praegune tunnipilet, mis eksisteerib, jätab liiga vähe aega toimingute tegemiseks. Seda saab kasutada pigem kiiruga edasi-tagasisõiduks. Mis meile oli üllatus: paljud inimesed kurtsid teeaukude kohta, buss raputavat kogu aeg," märkis Org.



Sotsiaaldemokraadid jätkavad bussireide edaspidigi, et aidata inimeste muredele lahendusi leida. Erilise tähelepanu alla võetakse liinid septembris, mil koolid juba tööd alustanud.



"Võtsime bussiliikluse teema analüüsimiseks mitme pärnakast sotsi ettepanekul, kes ise sageli bussiga sõidavad," selgitas SDE Pärnu osakonna juht ja linnavolikogu liige Epp Klooster. "Eesmärk on selgitada konkreetsete näidete varal, kas ja kuivõrd bussiliinid ja bussid ise meie inimeste vajadusi rahuldavad."



 "Püüame teha ses suhtes konkreetseid ettepanekuid, nagu kavatseme teha teistes avalikke teenuseid ja ühist linnaruumi puudutavates valdkondades. Tahame anda oma panuse, mida saaks Pärnus inimeste heaks veel ära teha," ütles Klooster, kes on ühtlasi SDE kandidaat Pärnu linnapeaks sügisestel kohalikel valimistel.



Praegu on Pärnu linnavolikogus opositsiooni kuuluvatel sotsidel volikogus kaks saadikukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles