Juhtkiri: Parkimismaja kui üllatusmuna

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Käesoleva nädala algul kirjutas AS Triple Investi esindaja Romek Kosenkranius Pärnu Postimehe arvamusküljele terava artikli, milles viitab õigustatult, kuidas kohalikud reformierakondlased linnapea Mart Viisitamme soovidele järjekindlalt vastu tulevad ja sellega linna huve kahjustavad.


Jutt käis loomulikult parkimismaja detailplaneeringust, mille linnavolikogu heaks kiitis ja mis muutis 2001. aastal kehtestatud detailplaneeringut selleks, et “ligi kolmandik parkimismaja kohtadest muuta äripindadeks”, nagu kirjutas Kosenkranius. Tõepoolest, nii see on.



Parkimismaja ehitamine on jäänud toppama, rääkigu Pärnu Keskuse juhataja Indrek Peedo mida iganes. Mitu tähtaega on möödas ja maja pole ikka valminud, see on ju näha. Selles pole muidugi süüdi arendaja, ikka linnavalitsus ja -volikogu, kiuslikud konkurendid, ajakirjandus ja võib-olla kaubanduskeskuste läheduses parkida soovivad kliendidki.



Suisa ootamatult värskelt ja konkreetselt käsitles parkimismaja ümber toimunut ja toimuvat eilses Pärnu Postimehes Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo, kes küll vastas Kosenkraniusele, kuid moodustas lõppnoodina temaga hoopis ühisrinde.



Volikogu esimees kirjutas muu seas, et peab seda, mis arendaja on teinud parkimismaja ehitamisel, võrdväärseks kurikuulsa Delfine rajamisega. Kõo kirjutas, et “kui tulevasse parkimismajja rajataks kas või üksainus parkimiskoht, oleks juriidiliselt kõik korras”. See ongi punkt, kus saab nõustuda nii Kõo kui Kosenkraniusega. Kui Aida ja Laia tänava vahel asuv hoone viimaks valmib (kui üldse), võib meid oodata üllatus: maja pole parkimiseks, vaid millekski, millest praegu näivad teadvat vaid arendaja ning Viisitamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles