Lagedil mälestatakse Velikije Luki all langenuid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabadusvõitluse muuseum. Foto on illustreeriv.
Eesti vabadusvõitluse muuseum. Foto on illustreeriv. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti vabadusvõitluse muuseum Lagedil korraldab laupäeva keskpäeval mälestuspäeva Velikije Lukis langenud Eesti sõjameeste mälestuseks.

Mälestuspäevale ootatakse Eesti vabadusvõitluse muuseumi juhataja Johannes Tõrsi teatel kõiki 8. Eesti laskurkorpuse veterane, Velikije Luki lahingutes võidelnute ja langenute lähedasi, Saksa ja Soome poolel võidelnud veterane, Eesti kaitseväe ajateenijaid, Memento ühenduse liikmeid ja ajaloohuvilisi. Mälestuspäevale on kutsutud kõik needki, kes sel aastal külastasid Velikije Lukit.

Mälestuspäeval austatakse kõigi teises maailmasõjas langenud sõjameeste mälestust. Mälestusjumalateenistuse peavad Eesti evangeelse luteri kiriku peapiiskop Andres Põder ja Eesti kaitseväe peakaplan Taavi Laanpere. Kuulatakse rindemeeste mälestusi, lauldakse sõdurilaule koos Voldemar Kuslapi, Boris Lehtlaane ja Erich Kriegeriga. Üles asutuvad ansambel Kuldne Õhtupäike ja Rakvere sõjameeste ansambel Relvavelled. Mängib Eesti kaitseväe orkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles