Raja ja Taimsoo tegid Tamperes puhta töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (paremal)
Kaspar Taimsoo (paremal) Foto: Fred Killing

Ainsate eestlastena Soomes Tampere sõuderegatil startinud Allar Rajale ja Kaspar Taimsoole ei leidunud üheski sõidus väärilisi vastaseid.


“Kuigi Tampere rahvusvahelisel regatil ei olnud vastased kõige kõvemast puust, õnnestus meil lausa kolmes paadiklassis võistlemisega lihvida enne Poznani maailmameistrivõistlusi vormi ja koguda võimsust,” ütles pärnaka Raja paarimees viljandlane Taimsoo. “Kahepäevane regatt Soomes meenutas mulle neid aegu, kui pidin Eesti noorte meistrivõistlustel vahel isegi neljas paadiklassis startima. Mahv oli kõva ja hingetõmbamiseks ei jäänud üldse aega.”
 

Avapäev tõi edu

Esimesel võistluspäeval kavas olnud 500 meetri sõidus edestasid Raja ja Taimsoo paari paadipikkusega lähimaid jälitajaid.

Meie meeste võiduaeg oli 1.33,70, teisena ületasid lõpujoone Matti Jääskeläinen ja Pekka Nieminen (1.36,32) ja kolmanda koha vääriliselt sõudsid vennad Juho-Pekka Petäjäniemi ja Joonas Petäjäniemi (1.38,11).

Päeva teises pooles sai Eesti paariskahese meeskond testida end ühepaatidel. Üllatusena lõpetas distantsi esimesena Taimsoo ajaga 1.41,67.

Teise koha saanud Raja kulutas poole kilomeetri sõudmiseks 1.44.81 ja kolmandaks tuli Matti Jääskeläinen 1.45,69ga.

Teisel päeval sõideti Tamperes klassikalisel kahe kilomeetri pikkusel võistlusmaal. Kohapeal laenatud paadiga võistelnud Raja ja Taimsoo demonstreerisid taas väga head minekut. Eesti esinumbrid võitsid sõidu ajaga 7.08,64, teisena finišeerinud soomlased Matti Jääskeläinen ja Pekka Nieminen jäid meie meestest maha ligi nelja sekundiga (aeg 7.12,29) ning kolmanda auhinna teenisid taas kahest esimesest pikalt maha jäänud Juho-Pekka ja Joonas Petäjäniemi (7.30,16).

Ühepaatide võidusõidul pikal distantsil pani Euroopa meister Raja oma võimu maksma. Raja võiduaeg oli 7.28,74, Taimsoole kuulus teine koht (7.34,08) ja kolmandaks tuli ergomeetrisõudmise eksmaailmameister Klaus Gaiger Saksamaalt 7.38,83ga.

Tampere rahvusvahelise regati lõpetas kaheksapaatide võistlus, kus esikoha vääriliselt sõudnud rahvusvahelises meeskonnas olid kaks eestlast. Võitja paadi meeskonda kuulusid Raja, Taimsoo, Pekka Nieminen, Eero Hirvijoki, Matins Grandans, Karlis Rubins, Juho Karppinen, Pet-teri Aaltonen ja roolija Emilia Kollanus.

Täna pakivad Eesti sõudjad oma võistlusvarustuse treilerile, et nädalavahetuseks šveitsi Luzerni MK-etapile jõuda. Sõudekoondise peatreener Jaan Tults teatas Pärnu Postimehele, et Eestit esindab MK viimasel osavõistlusel kolm paati.

Peatreener ootab kohta esikolme hulgas

“Paariskahesel stardivad Raja ja Taimsoo, naiste ühesel võistleb Kaisa Pajusalu ja paarisaeru neljapaadil kuuluvad meie võistkonda Andre Jämsä, Vladimir Latin, Igor Kuzmin ning Valeri Prosvirnin,” rääkis Tults. “Loodan, et paariskahene jõuab kolme hulka ja soovin väga, et Raja ja Taimsoo jätkavad koos sõudmist hooaja lõpuni.”

Küsimusele, millise eesmärgiga läheb Kaisa Pajusalu MK-etapi starti, kostis Tults: “Mina oleksin parema meelega näinud Kaisat koos Sille Vaiksaarega kahepaadil sõitmas, aga samas tuleb mõista, et talle kulub marjaks üks tugeva konkurentsiga võistlus enne U23 maailmameistrivõistlusi Prahas.”

Neljapaadi meeskonnast rääkides märkis Tults, et MK-etapile on üles antud vaid üheksa paatkonda, kuid kõik nad kuuluvad maailmaklassi.

“Et MMile pääseb 12 paati, on meie meestel pääse juba olemas, aga ma ootan huviga, kui tõhusalt nad oma võimeid realiseerida suudavad. Tundub, et potentsiaali on neil päris palju.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles