Festival otsib uusi kooskõlasid Läänemere maade muusikas

, festivali kunstiline juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oistrahhi-festivali kunstiline juht Allar Kaasik.
Oistrahhi-festivali kunstiline juht Allar Kaasik. Foto: Ants Liigus

Iidsetest aegadest on Läänemeri uhtunud Pärnu rannaliiva. Meri on nagu muusika: ta heliseb, laulab, võlub, paneb meid kuulama.


Oistrahhi-festival on viimastel aastatel otsinud uusi kooskõlasid Läänemere maade muusikas. Sel aastal viime Euroopa Liidu toetusel ellu projekti “Viis aastat Euroopa Liitu Läänemere idakaldal”.



Tahame rõhutada, et kultuur on meid ühendav jõud, ühine rikkus kriisiajalgi. Kultuuri kaudu näeme oma juuri Euroopas ja kultuuri vahendusel muutume Euroopa osaks. Muusika võlu peitub huvitavate harmooniate põimumises ja meloodiakäikude ristumises, see pakub võimalusi leida ettearvamatuid lahendusi ja värsket hingust, see on nagu meretuul ja -lained – alati kordumatud, siiski püsivalt samad! Läänemere rannikul oleme kujunenud omanäolisteks rahvasteks ja kordumatuteks isiksusteks, moodustades Läänemere muusika, -orkestri või -festivali.



Festivaliga soovime rõhutada, et Läänemeri ja väike Eesti on ida ja lääne kultuuri ristumiskoht. Selles on meie muusika juured ja Läänemere muusikuid ühendav jõud.



Oistrahhi-festival tänab ELi, et Eesti vanima muusikafestivali traditsioon kestab ja taas saame pakkuda pärnakatele ja meie linna külalistele muusikaelamusi.



Kuulajad kohtuvad juba tuttavate maailma tippmuusikutega, nagu Viktor Tretjakov, Neeme Järvi, Antti Siirala, Peterburi festivali kammerorkester, segakoor Latvija, mustlasorkester Gypsy Devils Slovakkiast, samuti uute festivalikülalistega, näiteks Viini ooperisolist Annely Peebo või Čiurlionise keelpillikvartett Leedust.



Oistrahhi-festivali traditsioon on olnud, et kontserdid peavad olema kättesaadavad kõigile muusikasõpradele. Elame majanduslikult raskel ajal, kuid tänu ELi toetusele saame just sel aastal pakkuda festivalipileteid kõigile muusikasõpradele väga soodsalt, eriti pensionäridele eelmüügist. Kasutagem siis võimalust saada osa kultuuri tippsündmusest meie kaunis suvepealinnas!



Soovime, et traditsioon, nagu kunagi veetis aastaid oma loomingulise puhkuse Pärnus meie aja suurimaid muusikuid David Oistrahh, jätkuks Läänemere ääres, et siia tahaksid tulla puhkama nii maailma tippmuusikud kui turistid, kes naudivad head muusikat ja suve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles