Klassika ja eksootika radadel

, Pärnu muusikakooli vanempedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kirik.
Pärnu Eliisabeti kirik. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval Pärnus algava David Oistrahhi festivali kavast ei leia soolokontserte. Kõik, mis toimuma hakkab, on puhas koosmusitseerimise rõõm.


Avakontserdil Eliisabeti kirikus pühapäeval kell 20 astub üles tore rahvusvaheline muusikute seltskond.



Kohal on plokkflöödikuulsus Genevieve Lacey Austraaliast, juba traditsiooniliselt osalev Peterburi festivali kammerorkester, keda juhatab ammune tuttav ja Pärnu fänn, karismaatiline Kiyotaka Teraoka Jaapanist.



Kontserdil osalevad veel bassilaulja Vjatšeslav Luhhanin ja oboemängija Hanjafi Tšinakajev Venemaalt, klaveriduo Vladima Jeremjan ja Heili-Kristel Kaasik Eestist ja Soomest ning festivali kunstiline juht Allar Kaasik tšellol.



Kavas on mitmesugustele esituskooslustele loodud teoseid barokkmuusikast tänapäevaste eesti helinditeni.



Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händeli ega Ludwig van Beethoveni nimi ei vaja tõelisele muusikasõbrale tutvustamist, aga nende meistriteoste kõrval mängitakse Galina Grigorjeva uudisteost “Must-valge prelüüd” ning Erkki-Sven Tüüri Austraalia-ainelist plokkflöödikontserti “Uluru vilinad ja sosinad”.



Teisipäeval, 14. juulil kell 20 vallutavad kontserdimaja joviaalsed mustlased, kelle virtuoossed näpud pritsivad lausa sädemeid – Gypsy Devils Slovakkiast.



Nendega lööb tšellol kaasa Allar Kaasik. Lõbus ansambel mängib kireva valiku toredat muusikat, alates Johannes Brahmsi (“Ungari tants nr 5”) ja Vittorio Monti (“Tšaardaš”) maiuspaladest vene, rumeenia, juudi, rootsi, soome, leedu ja eesti rahvamuusikani.



Kauneid muusikaelamusi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles