Laupäeval kohtuvad Voltveti mõisas Romeo ja Julia

, MTÜ Muusikasõprade Seltsi aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas. Foto: Henn Soodla

Suvel tuleb MTÜ Muusikasõprade Selts välja uue kontserdisarjaga “Kammermuusika unustatud mõisates”.


Aasta jooksul oleme klassikalist muusikat sarjas “Kammermuusika mõisakoolides” toonud koolikontsertide formaadis Eesti mõisakoolidesse, nüüd jätkame tegevust koostöös “Unustatud mõisate” projektiga.



Homme toimub kontsert Pärnumaal Saarde vallas: kell 18 esineb Voltveti mõisas pianist Diana Liiv kavaga “Romeo ja Julia“. Kavva on kaasatud Viljandi kultuuriakadeemia tantsutudengid Triin Marts, Kaia Reinup ja Evelin Lagle.



Romeo ja Julia traagiline armastuslugu on paljudele heliloojatele ainest pakkunud. Sergei Prokofjev on oma balletisüidis keskendunud näidendi tegelaste iseloomude kujutamisele. Noorukest Juliat on näidatud rõõmsameelse ja naeruhimulise tütarlapsena, paater Lorenzo tunneme ära leebest manitsevast toonist ning Romeo sõber Mercutio esineb nurgelise ja iroonilise noorukina.



Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Soomes, Rootsis, USAs, mitu korda üles astunud orkestrisolistina. Peale klaverimängimise on ta kirjutanud muusikalised lasteraamatud “Neli heldet haldjat” ja “Võluvitsa vägi”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles